Assortiment

Naast al onze "gewone" broden verkopen wij steeds meer bijzonder meergranenbroden. Zo hebben wij brood van pompoen en zelfs een brood dat bereid is met paarse tarwe. Unieke keuze dus; kom langs en proef écht brood!

Ook ons desemassortiment breiden wij steeds verder uit. Bovendien hebben wij samen met lokale boeren verschillende Drentse Aa streekproducten ontwikkeld. Al deze broodsoorten worden gebakken met spelt en rogge uit het Drentsche Aa-gebied.

Naast onze gewone broden hebben we diverse bijzondere broden in ons assortiment.
Waaronder een groot assortiment aan bijzondere meergranenbroden, van pompoen tot een brood dat bereid is met paarse tarwe, kom langs en proef echt brood!

Desem assortiment

Desem is een mengsel van water en tarwe- of roggemeel, waarin 'wilde' gisten en melkzuurbacteriën voor de gisting zorgen. Na enkele dagen ontwikkelen deze micro-organismen naast koolzuurgas ook andere smaakstoffen. De bacteriën zorgen zelf voor vermeerdering.

Zuurdesem heeft een lange geschiedenis: ver voor de Romeinse tijd werd desem al gebruikt om voedsel luchtiger en lekkerder te maken.

Voordelen:

  • Brood met desem heeft een speciaal karakter: een vastere maar veerkrachtige kruim met een stevigere, brossere korst en een uitgesproken broodsmaak.
  • Volgens voedingsdeskundigen is desembrood beter verteerbaar dan gewoon brood.
  • Doordat je in desembrood minder gist gebruikt, wordt het brood luchtiger en heeft het een vollere smaak.

Desembrood wordt altijd op de vloer van de oven gebakken, waardoor het een lekker knapperige korst krijgt.

Wij breiden ons desemassortiment steeds verder uit. Samen met lokale boeren hebben wij verschillende Drentse Aa streekproducten ontwikkeld. Al deze broodsoorten worden gebakken met spelt en rogge uit het Drentsche Aa-gebied. Bovendien zijn al onze desembroden vrij van e-nummers en lactose!

Op dit moment heeft Liever Anders onder andere de volgende heerlijke desembroden:

  • Desem-rogge
  • Desem-meergranen
  • Desem-spelt (100% speltmeel)
  • Desem-stokbrood wit en meergranen

Kom gauw eens proeven en laat je overtuigen!

Taarten en gebak

Bij ons heeft u ruime keuze in taarten en gebak. Dagelijks hebben we de lekkerste gebakjes en taarten. Dat kan een klassieke slagroomtaart zijn, maar denk ook eens aan een bijzondere themataart. Verras uw kleintje met een leuke Mickey Mouse-taart of bedenk met ons uw perfecte bruidstaart. Kom langs in de winkel en bekijk de mogelijkheden!

Bekijk onze adresgegevens en kom langs!